суббота, 12 октября 2024 г.

Демократи очікують нового штурму Капітолію

 

Трамп як кандидат скерував вимогу до Білого дому щодо військової авіації, обмеження польотів над його будинками та мітингами, а також військову техніку для пересування - через «загрозу з боку Ірану» після його жорстких проізраїльських і антипалестинських заяв (аж до обіцянки масової депортації тих, хто жорстко виступає проти Ізраїля).


Про це пише політолог Олексій Голобуцький.

Байден заявив, що задовільнить ці вимоги Трампа про додатковий захист: "Доки він не просить F-15. Я доручив міністерству надати йому все, про що він просить, так, якби він був чинним президентом. Він отримає все, чого потребує, якщо це підпадає під таку категорію. Це нормально".

Демократи підставово очікують якщо не нового штурму Капітолію, то масової демонстрації невдоволення виборцями Трампа, якщо їм не сподобається результат голосування. Логічно, що Білий дім зараз намагається всіляко продемонструвати виборцям турботу про дотримання законності і рівних прав кандидатів.

Читайте також - Помощники Трампа готовятся легально отменять результаты выборов в США - Reuters

Це потім у випадку перемоги Гарріс дасть змогу сказати "Все було чесно - ви ж бачили, ми надали Трампу всю можливу допомогу для безпечного і повноцінного ведення кампанії. І в жоден спосіб не намагались вплинути адмінресурсом на результат - це все суто вибір американців".

Тобто, це вже дії, орієнтовані переважно "на після виборів". Хоча настільки демонстративне (і однозначно дороге) задоволення сумнівних примх Трампа все ж може додати Гарріс голосів менш заможних виборців з числа невизначених.

Читайте також - Трамп "прибегал к преступлениям" в попытке удержать власть в 2020 году - прокуратура США









«Экономика от Пророка» публикует лишь наиболее важную и интересную информацию о событиях (процессах) в Украине и мире— актуальные новости, аналитика, фотожабы и т.д.