пятница, 20 сентября 2024 г.

ЗНОВ ЗВІЛЬНЯЮТЬ БУДАНОВА?

 

Знов, тому що чутки про неминуче звільнення очільника ГУР нервують інформпростір приблизно раз на чотири місяці. Але зараз про це попереджають ті, хто має джерела на Банковій. 

 

Про це пише сьогодні політолог Олександр Кочетков.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100007508473639


І нці джерела начебто прямо вказують на Єрмака як ініціатора посунути Буданова кудись у заступники О. Сирського, тобто, в нікуди. Дякуємо, а то ми б самі нізащо не здогадалися, хто в ОП тасує кадри з подачі тих самих незамінних топ-менеджерів…


Формальних претензій до Буданова нема, тому його і збираються мов би підвищити. А неформальною є те, що він за посадою має багато всілякої інформації і — головне — має право самостійно доносити її до Верховного Головнокомандувача. Саме наявність непідконтрольної інформації для президента Зеленського не всіх задовольняє.


Мабуть, по аналогії з нефільтрованою водою, є побоювання, що від нефільтрованої інфи можуть трапитися заворот мізків, здуття черепу та інші розлади мислительного тракту.


Якщо ж говорити серйозно, то Буданов може викликати суперечливе ставлення, але як очільник воєнної розвідки він успішний — це підтверджує хоча б те, що в нещодавній спецоперації зі знищення ракетного складу агресора в Торопці (там були «Іскандери», КАБи, північнокорейські КН-23 та інше) ГУР зіграло важливу роль. Та й рейтинг у Буданова високий: довіри — в українських військових (найвищий серед військово-політичного керівництва), і ненависті — у ворожих пропагандистів, бо він є ідеологом перенесення війни на ворожу територію.


Окрім цього, у Буданова склалися стосунки з колегами від наших західних партнерів — стрімкі кадрові зміни ризикують зруйнувати ці взаємини. До речі, звільнення і В. Залужного, і Д. Кулеби пов’язують як раз з появою в них своїх каналів спілкування з союзниками.


При цьому, будь-яка заміна на такому рівні — це час на вивчення ситуації і відпрацювання нової лінії роботи. Не маю наміру співати пану Кирилу «осанну», але от нащо послаблювати ГУР саме в цей дуже непростий період війни, коли точиться багато розмов про наступний саміт миру?


Остаточне рішення щодо подальшої служби Буданова буде прийнято протягом декількох тижнів. Сподіваюся, що здоровий глузд таки візьме гору, і чергове звільнення очільника ГУРу виявиться черговим міфом. Який дивує ворогів, а бентежить своїх.